Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Τίμησαν τον αείμνηστο Τάσο Σεχιώτη


Στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης, στην παραλία «Ατσίγγανος» του Παραλίου Άστρους, έγιναν την Κυριακή το πρωί τα αποκαλυπτήρια της προτομής του κορυφαίου Αρκά πολιτικού, πρώην υπουργού, βουλευτή και δημάρχου Τρίπολης, Τάσου Σεχιώτη.
Η προτομή, έργο του καλλιτέχνη Δημήτρη Κούρου, τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο χώρο, με πρωτοβουλία του Δήμου Τρίπολης μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να τιμηθεί συνολικά η προσφορά και το έργο του Τάσου Σεχιώτη αλλά και ειδικότερα οι ενέργειες του επί της δημαρχιακής του θητείας, για την εξασφάλιση του χώρου (δωρεά της τότε Κοινότητας Παραλίου Αστρους) και την κατασκευή και λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων με προτεραιότητα επιλογής, τα παιδιά που προέρχονται από οικογένειες ευαίσθητων εισοδηματικών στρωμάτων.
Ο Τάσος Σεχιώτης, κατάγεται από οικογένεια ηρώων της Επανάστασης του ’21 και κορυφαίων πολιτικών προσωπικοτήτων, των εποχών του Χαρίλαου Τρικούπη και του Αλέξανδρου Παπαναστασίου. Είχε διατελέσει δήμαρχος Τρίπολης με σπουδαίο έργο τομών και υποδομών, καθιστώντας την πόλη πρωτεύουσα του Νομού και της Περιφέρειας, βουλευτής Αρκαδίας με την Ένωση Κέντρου και το ΠΑΣΟΚ, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (με Υπουργό τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Ανδρέα Γ. Παπανδρέου), Υφυπουργός Εσωτερικών και Υπουργός Δημόσιας Τάξης. Πέθανε το 2003 σε ηλικία 81 ετών.
Από το 1989 που αποσύρθηκε διακριτικά (διακριτικός και ευγενής υπήρξε και καθ’ όλη τη διάρκεια του πολιτικού του βίου) από την κεντρική πολιτική σκηνή, ξόδευε μεγάλο μέρος του χρόνου του στο Παράλιο Άστρος, το οποίο υπέρ-αγαπούσε.
Αρνητική εντύπωση και σχολιασμό προκάλεσαν, η μη κοινοποίηση της εκδήλωσης στην τοπική κοινωνία του Παραλίου Άστρους και της ευρύτερης περιοχής καθώς και οι απουσίες από την εκδήλωση, τόσο εκπροσώπου από την δημοτική αρχή Βόρειας Κυνουρίας (στην ανακοίνωση κατάθεσης στεφάνου εκ μέρους της δημοτικής αρχής δεν παρουσιάστηκε κανείς – σε αντίθεση με την δημοτική αντιπολίτευση που εκπροσωπήθηκε από τον επικεφαλής της, Στράτη Δαλιάνη) όσο και αρκετών τοπικών παραγόντων (λιγότερο ή περισσότερων γνωστών) οι οποίοι είχαν καρπωθεί την αμέριστη και περίσσεια «πατρική πολιτική εύνοια» του μεγάλου πολιτικού, την οποία πρόσφερε πάντα πρόθυμα στους συμπατριώτες του και ιδιαίτερα στα «δημοκρατικά τέκνα» του Παραλίου Άστρους… Απουσίες με νόημα για τον διακριτό και διαχρονικό ρόλο της αχαριστίας στα τοπικά πολιτικά δρώμενα.
Το τοπικό συμβούλιο Παραλίου Άστρους εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Μπάμπη Πίκουλη και το μέλος και τελευταίο πρόεδρο της πρώην Κοινότητας Βασίλη Δασκολιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου